НАЧАЛО

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Танцьорите в школата се запознават с красотата и многообразието на българския и балкански фолклор, разучавайки български, сръбски, македонски, гръцки, румънски автентични хорА и хореографски разработки, на фона на автентична музика, а така също и на музика с комерсиално звучене.
Танцьорите в школата са с различни професии и занимания, но всички са обединени от желанието да се научат да играят хорА, да се разтоварят от напрегнатото ежедневие, да се разнообразят психически и емоционално в приятелска атмосфера, да подобрят физическия си тонус, а също и да допринесат за съхраняването и популяризирането на българския фолклор.
Заниманията в школата са вечерни и са за лица на възраст над 18 год., като горна възрастова граница няма. Лица на възраст между 14 и 18 год, може да се включат, само със знанието и разрешението на родител.
Желаещите да се изявят пред публика участват във фолклорни фестивали, събори и мероприятия на други любителски клубове. Имаме спечелени награди: грамоти, плакети, сувенири, Награда за "Най-масово и чисто изпълнение" на фестивал "Тракийска броеница" - 2009, Първо място и медал на фестивал "Тараклъка пее и танцува" - 2014, категория „Клубове”, Трето място на фестивал "Северняшки славеи" - 2014, категория „Клубове”, Трето място за най-оригинално представено хоро на фестивал "Мизия танцува" – 2014.
Името на школата е възглас към Бога в молитва за измолване на дъжд от обредния обичай Пеперуда (вай дудул, ой додоле, перунига).

АКТУАЛНО

dj* НАРОДНИ ТАНЦИ – актуален график * * * * * НОВИ ГРУПИ * * * * * ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ с предварителна заявка

Tel.: +359 889 502 744

e-mail: vaidudulecom@gmail.com

НОВИНИ

вход в сайта

влез в сайта

III място за най-оригинално представено хоро на фестивала

 

 

Школа за народни танци „Вай, Дудуле!” провежда обучение за любители в:

- кв. „Гео Милев” - физкултурен салон на 138 СОУ;

- кв. „Полигона” - в сградата на DXC TECHNOLOGY (CSC);

- кв. „Дружба 1” - Дом на културата „Искър” (Читалището), II етаж, зала „Шарен свят”, както следва:


В кв. „ГЕО МИЛЕВ” - във физкултурния салон на 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, ул. „Алфред Нобел” 5, близо до бившия хотел „Плиска”, близо до I РПУ и до XXII ДКЦ при следния график:


- Понеделник и Сряда от 19:00 до 20:30 - разучаване на популярни и непопулярни автентични български и балкански хорА, хитови хоротечни хорА, сватбарски хорА. Такса за посещение - 5 лв. или с карта „MultiSport” или „SportPass”;

 

- Понеделник и Сряда от 20:30 до 21:45 - разучаване на популярни хорА за сватби, партита и хоротеки. Такса за посещение - 6 лв. или с карта „MultiSport” или „SportPass”;

 

- Петък от 19:00 до 20:30 - разучаване на хитови хоротечни хорА и популярни хорА за сватби и партита. Такса за посещение - 5 лв. или с карта „MultiSport” или „SportPass”;

 

- Петък от 20:30 до 21:30 - индивидуално обучение по предварителна заявка.

 

За контакт: 088 950 2744 – Диди

 

В кв. „ПОЛИГОНА” - в сградата на DXC TECHNOLOGY (CSC), ул.„Ген.Йордан Венедиков” 8, до София тех парк, при следния график:

 

- Вторник от 18:30 до 20:00 - разучаване на автентични български и балкански хорА, хитови хоротечни хорА, популярни сватбарски хорА. Такса за посещение - 6 лв. или с карта „MultiSport” или „SportPass”.

 

За контакт: 088 950 2744 – Диди


В кв. „ДРУЖБА 1”в зала „Шарен свят” на II етаж в Дом на културата „Искър” (Читалището) при следния график:


- Вторник и Четвъртък от 19:10 до 20:40 - разучаване на автентични български и балкански хорА, хитови хоротечни хорА, популярни сватбарски хорА. Такса за посещение - 5 лв.
 

 

За контакт: 088 795 4904 - Гери

 

 

 

НОВИ ГРУПИ

 

От 03.09.18 Школа "Вай, Дудуле!" организира курс за начинаещи за изучаване на популярни хорА. Заниманията се провеждат, както следва:

- Понеделник и/или Сряда от 20:30 до 21:45 в кв. „ГЕО МИЛЕВ” - във физкултурния салон на 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, ул. „Алфред Нобел” 5, близо до бившия хотел „Плиска”, близо до I РПУ и до XXII ДКЦ. Такса на посещение - 6 лв. или с карта „MultiSport” или „SportPass”.

За контакт: 088 950 2744 - Диди

 

ВИДЕО