НАЧАЛО

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Танцьорите в школата се запознават с красотата и многообразието на българския и балкански фолклор, разучавайки български, сръбски, македонски, гръцки, румънски автентични хорА и хореографски разработки, на фона на автентична музика, а така също и на музика с комерсиално звучене.
Танцьорите в школата са с различни професии и занимания, но всички са обединени от желанието да се научат да играят хорА, да се разтоварят от напрегнатото ежедневие, да се разнообразят психически и емоционално в приятелска атмосфера, да подобрят физическия си тонус, а също и да допринесат за съхраняването и популяризирането на българския фолклор.
Заниманията в школата са вечерни и са за лица на възраст над 18 год., като горна възрастова граница няма. Лица на възраст между 14 и 18 год, може да се включат, само със знанието и разрешението на родител.
Желаещите да се изявят пред публика участват във фолклорни фестивали, събори и мероприятия на други любителски клубове. Имаме спечелени награди: грамоти, плакети, сувенири, Награда за "Най-масово и чисто изпълнение" на фестивал "Тракийска броеница" - 2009, Първо място и медал на фестивал "Тараклъка пее и танцува" - 2014, категория „Клубове”, Трето място на фестивал "Северняшки славеи" - 2014, категория „Клубове”, Трето място за най-оригинално представено хоро на фестивал "Мизия танцува" – 2014.
Името на школата е възглас към Бога в молитва за измолване на дъжд от обредния обичай Пеперуда (вай дудул, ой додоле, перунига).

АКТУАЛНО

dj* НАРОДНИ ТАНЦИ – актуален график * * * * * НОВИ ГРУПИ * * * * * ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ с предварителна заявка

Tel.: +359 889 502 744

e-mail: vaidudulecom@gmail.com

НОВИНИ

вход в сайта

влез в сайта 

 

ОБУЧЕНИЕ ПО НАРОДНИ ТАНЦИ В

КВ. „ГЕО МИЛЕВ” 

 

Школа за народни танци „Вай, Дудуле!” провежда обучение за любители в кв. „Гео Милев” -  във физкултурния салон на 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, ул. „Алфред Нобел” 3, близо до бившия хотел „Плиска”, близо до I РПУ и до XXII ДКЦ при следния график:

- Понеделник, Сряда и Петък от 19:15 до 20:40 - разучаване на популярни и непопулярни автентични български и балкански хорА, хитови хоротечни хорА. Заниманието в сряда е подходящо за напреднали, а в понеделник и петък - за среднонапреднали. Такса за посещение - 6 лв. 

За контакт: 088 950 2744 - Диди

 

 

 

ВИДЕО