НАЧАЛО

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Танцьорите в школата се запознават с красотата и многообразието на българския и балкански фолклор, разучавайки български, сръбски, македонски, гръцки, румънски автентични хорА и хореографски разработки, на фона на автентична музика, а така също и на музика с комерсиално звучене.
Танцьорите в школата са с различни професии и занимания, но всички са обединени от желанието да се научат да играят хорА, да се разтоварят от напрегнатото ежедневие, да се разнообразят психически и емоционално в приятелска атмосфера, да подобрят физическия си тонус, а също и да допринесат за съхраняването и популяризирането на българския фолклор.
Заниманията в школата са вечерни и са за лица на възраст над 18 год., като горна възрастова граница няма. Лица на възраст между 14 и 18 год, може да се включат, само със знанието и разрешението на родител.
Желаещите да се изявят пред публика участват във фолклорни фестивали, събори и мероприятия на други любителски клубове. Имаме спечелени награди: грамоти, плакети, сувенири, Награда за "Най-масово и чисто изпълнение" на фестивал "Тракийска броеница" - 2009, Първо място и медал на фестивал "Тараклъка пее и танцува" - 2014, категория „Клубове”, Трето място на фестивал "Северняшки славеи" - 2014, категория „Клубове”, Трето място за най-оригинално представено хоро на фестивал "Мизия танцува" – 2014.
Името на школата е възглас към Бога в молитва за измолване на дъжд от обредния обичай Пеперуда (вай дудул, ой додоле, перунига).

АКТУАЛНО

dj* НАРОДНИ ТАНЦИ – актуален график * * * * * НОВИ ГРУПИ * * * * * ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ с предварителна заявка

Tel.: +359 889 502 744

e-mail: vaidudulecom@gmail.com

НОВИНИ

вход в сайта

влез в сайта

НАРОДНИ ТАНЦИ – АКТУАЛЕН ГРАФИК

Школа за народни танци „Вай, Дудуле!” провежда обучение за любители в:

- кв. „Гео Милев” - физкултурен салон на 138 СОУ;

- кв. „Дружба 1” - Дом на културата „Искър” (Читалището),

както е описано по-надолу:


- във физкултурния салон на 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, ул. „Алфред Нобел” 3, близо до бившия хотел „Плиска”, близо до I РПУ и до XXII ДКЦ при следния график:

- Понеделник, Сряда и Петък от 19:15 до 20:40 - разучаване на популярни и непопулярни автентични български и балкански хорА, хитови хоротечни хорА. Заниманието в сряда е подходящо за напреднали, а заниманията в понеделник и петък - за среднонапреднали.

Такса за посещение - 6 лв.

За контакт: 088 950 2744 – Диди

в зала „Шарен свят” на II етаж в Дом на културата „Искър” (Читалището) при следния график:

- Вторник и Четвъртък от 19:10 до 20:40 - разучаване на автентични български и балкански хорА, хитови хоротечни хорА, популярни сватбарски хорА.

Заниманието е подходящо за среднонапреднали.

Такса за посещение - 6 лв.

За контакт: 089 968 0236 – ЦветиНОВИ ГРУПИ

Нови членове може да се включат за ниво "среднонапреднали" в следните групи на школата:

- Понеделник и Петък от 19:15 до 20:40 в салона на 138 СОУ;

- Вторник и Четвъртък от 19:10 до 20:40 в културен дом "Искър".

Такса за посещение - 6 лв.

За контакт: 088 950 2744 – ДидиИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ

Предстои Ви сватба, юбилей, фирмено парти, абитуриентски бал или друг празник, искате да се включите във веселбата, но не можете да играете хорА! Ако искате да научите популярните български хорА, може да резервирате час за обучение - във физкултурния салон на 138 СОУ „Проф. Васил Златарски” на ул. „Алфред Нобел” 3, в кв. „Гео Милев”, близо до бившия хотел „Плиска”, до I РПУ и до XXII ДКЦ.

Таксата за индивидуален урок (60 минути) е 20 лв.; за двама души е по 15 лв. на човек; за трима – по 10 лв. на човек; за четирима и повече – по 8 лв. на човек.

За контакт: 088 950 2744 - Диди

ВИДЕО